Начало / Култура / На тържествена церемония връчват 350 награди от цял свят, спечелени от децата на арт школа „Колорит”

На тържествена церемония връчват 350 награди от цял свят, спечелени от децата на арт школа „Колорит”

Тържествена церемония за връчване на 350 награди, спечелени от малките художници на арт школа „Колорит“ –  Плевен с ръководител Майя Ананиева ще се проведе на 8 ноември, от 18 часа в Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен. Тези награди са от световни и международни конкурси за деца и младежи в Израел, Япония, Португалия, Франция, Германия, Бангладеш, Италия, Румъния, Словения, Индия, Русия,  Македония и България, спечелени само за периода от юни до октомври тази година.

 

Арт школа „Колорит“ продължава да триумфира с артистично присъствие и лидерска позиция на световната сцена на детското изобразително изкуство. Школата и децата спечелиха 7 престижни награди „Гран при“ в Израел, Португалия и Румъния. Децата и техният арт педагог Майя Ананиева са отличени с 80  златни награди – Златни купи, Златни медали, Златни палитри, Златни статуетки. Осемнадесет са Сребърните отличия и шест са Бронзовите медали. Двадесет са Специалните награди, много са призовите места за колекции и индивидуално представяне в 13 страни от различни континенти. Рисунка на дете  от школата стана емблематична и бе отпечатана като плакат, покана и стана  видео реклама на арт фестивала в Германия, творбата на друго дете бе отпечатана като рекламна картичка в Македония. Изключителен е успехът  от участието в 23-тата Международна среща на младежкото изкуство „Евора 2022“ в Португалия, където плевенската школа спечели  „Гран при“ за колекция, 8 златни и 11 сребърни медала. На международния пленер момичетата на „Колорит“ завоюваха златните медали и в двете възрастови групи сред участници от 10 страни от различни континенти.

„По същото време, на 8 ноември 2022 година, двете деца от школа „Колорит“, носители на Златния трофей от световния конкурс в Иран, ще бъдат на тържествена церемония за награждаване, която тази година ще се проведе в Оман”, научихме от Майя Ананиева. Осем деца от школата  получават виртуална Златна статуетка „Най-добър млад художник за 2022“ на най-мащабния онлайн конкурс в света „”Charumela” в Бангладеш. Дете от школата стана носител на  наградата „Отличниците на България“ в кампанията на „24 часа“.  Майя Ананиева  получи престижното международно отличие “Награда за най-добър преподавател“ на “Nova Zagora 2022”  Творбите на плевенските малки художници са отпечатани в десетки международни арт каталози на победителите. Прекрасните детски творби са показани в онлайн изложби и арт платформи в различни страни.

„Децата на арт школа „Колорит“ се превърнаха в най-успешните цветни и красиви посланици на България по света”, горд е техният арт педагог.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...