Акценти
Начало / Общество / На три места предвиждат това лято да има детски колички в Плевен

На три места предвиждат това лято да има детски колички в Плевен

На предстоящото на 27 април, петък, заседание на Общинския съвет ще бъде разгледано предложението за местата, на които ще могат да бъдат разположени стоянки за детски електромобилчета в централната част на Плевен.

Комисия от експерти в администрацията е определи местата за разполагане на преместваемите съоръжения и предлага три позиции.

Едната стоянка за детски електромобилчета е разположена на пл. „Възраждане“, със зона за движение между дърветата до Военен клуб – Плевен. Втората позиция е разположена в Градска градина, със зона за движение около паметник, находящ се срещу Регионален исторически музеи – Плевен. В третата позиция е предвидено стоянката за детски електромобилчета да бъде разположена в Градска градина, със зона за движение от същия паметник към алеята в посока Арт център – Плевен.

Детските атракциони следва да бъдат поставени на определените със схемите за разполагане места, като зоната за движение следва да се огражда с конуси. За стоянките е определена площ I0 кв.м., а за зоната за движение на електромобилчетата – 50 кв.м.

При провеждане на мероприятия, организирани от Община Плевен, площадните и алейните пространства следва да бъдат освободени от атракционите за указания в разрешението период.

На предстоящото заседание съветниците ще вземат решение да бъдат ли одобрени предложените схеми. След което ще бъде обявен публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на части от имоти – публична общинска собственост. Началните цени на търговете ще са за всяка от позициите за детските атракциони – 24.00 лв./кв. м. на месец с ДДС  и  1,80 лв./кв.м. на ден с ДДС. Срокът за отдаване под наем ще бъде определен от общинските съветници.

Общо 30 са точките в предварителния дневен ред на заседанието на Общинския съвет този петък.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...