Акценти
Начало / Общество / На следващата сесия обсъждат отново съдбата на бившата вила на „Гражданска защита”

На следващата сесия обсъждат отново съдбата на бившата вила на „Гражданска защита”

кино салон 2

По време на редовната сесия на Общински съвет – Плевен старейшините отложиха  разглеждането на точката, която касаеше собствеността на бившата вила на „Гражданска защита”, намираща се до Среброструй. За състоянието на вилата, която в момента не се охранява, сигнализираха наскоро наши читатели. В момента тя е частна държавна собственост, но с решение на Общинския съвет може да стане общинска. Идеята е имотът да бъде заменен за този, който се ползва от Жандармерията от дълги години. Дарин Ангелов, председател на Общинския съвет, обясни, че тъй или иначе сградата, която се ползва от 20 години от Жандармерията и е общинска собственост, няма да се ползва по друго предназначение. Ако замяната на имотите бъде осъществена, Община Плевен ще се сдобие със собствеността върху бившата вила на „Гражданска защита” и прилежащите й земи, които са разположени на площ от над 20 000 кв. м.

Дарин Ангелов е отправил предложение тази вила да се използва от Сдружението на общините, като се превърне в място за обучение на администрацията. Той допълни, че отделно базата може да се ползва за различни мероприятия, като посочи за пример скаутските лагери, които се организират лятно време. Мястото е подходящо за подобни цели, тъй като има голяма площ, на която могат да бъдат разпънати и палатки.

Относно възможността сградата да се превърне в център за обучения, председателят на Общинския съвет поясни, че това е само една възможност, която може да бъде осъществена едва след като собствеността бъде променена. Идеята е Плевен да се превърне в регионален център за обучения на Северозападна България, тъй като в момента всички обучения се провеждат в базата в Габрово. Само за изминалата година над 11 000 души са преминали обучения в комплекса в Габрово, а голяма част от тези хора биха могли да се обучават тук.

По една или друга причина старейшините отложиха разглеждането на точката в рамките на тази сесия, така че съдбата на вилата ще се решава отново на следващата сесия на Общинския съвет.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...