Начало / Икономика / На регионална среща в Плевен отчетоха напредъка по ИСИС

На регионална среща в Плевен отчетоха напредъка по ИСИС

Областният управител Мирослав Петров бе домакин на работна среща, посветена на целите на Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС). Инициативата за нейното провеждане е на министерство на икономиката. На срещата присъстваха заместник-областният управител Татяна Божинова, представители на Министерството, бизнеса, държавни и образователни институции, както и представители на научно-изследователски институти.

В изказването си областният управител Мирослав Петров подчерта, че в годините Плевен се е утвърдил като водещ за северозападния регион  медицински център, който поставя във фокуса на своето развитие иновационните медицински технологии. Той припомни, че през 2011 година именно тук бе закупена единствената в  Югозападна Европа роботизирана система Да Винчи. Областният управител изрази своята убеденост в необходимостта от инвестиции в научно-изследователски проучвания и иновационна инфраструктура, човешки капитал, в цифров растеж, предприемачество и тяхното ключово значение за икономическия растеж на България.

По време на работната среща бе представен напредъка  в изпълнение на целите на Иновационната стратегия за интелигентна специализация 2014 – 2020 (ИСИС) и възможностите за актуализация на приоритетните тематични подобласти на ИСИС по региони. Бяха описани резултатите от проведените процедури по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014 – 2020“, във връзка с изпълнение целите на ИСИС и предстоящи конкурсни процедури, както и резултатите от проведените процедури по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014 – 2020“, във връзка с изпълнение целите на ИСИС и предстоящи конкурсни процедури.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...