Акценти
Начало / Култура / На площада „Петлите” ще пеят с любов за „Родени без любов”

На площада „Петлите” ще пеят с любов за „Родени без любов”

В неделя от 20 часа танцовата формация „Петлите” ще изнесе концерт на пл. „Възраждане“. Той е част от Второто национално турне на състава под наслов „Родени без любов”. Концертът в Плевен ще премине под егидата на кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

Във формацията участват възпитаници на Дома за деца лишени от родителска грижа „Ал.Г.Коджа-кафалията” – гр. Бургас. Неин ръководител и хореограф е бившият възпитаник на социалното заведение Георги Димитров.

Целта на проекта е да се привлече общественото внимание към настанените в социалните домове талантливи деца, да им се даде възможност за сценична и публична изява и да се създадат условия за интеграция на деца в неравностойно положение с техните връстници.

Близо 30 възпитаници на Бургаския детски дом и техни връстници от Младежкия културен център в морския град ще участват в концерта. Те ще представят част от спектакли на трупата на Нешка Робева. Децата ще танцуват и под звуците на изпълнения на Ваня Балканска, Елица и Стунджи, Поли Генова и др.

По време на гостуването си в Плевен участниците в Танцова формация „Петлите” ще се срещнат с деца от Дом „Детелина“ в Плевен.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...