Начало / Икономика / На областно ниво са предприети допълнителни мерки за посрещане на обилен снеговалеж 

На областно ниво са предприети допълнителни мерки за посрещане на обилен снеговалеж 

На областно ниво има пълна готовност за навременна и адекватна реакция при екстремни зимни условия. Това бе потвърдено днес на извънредна среща на Областния управител Ралица Добрева с отговорните за пътното поддържане и сигурността и здравето на хората институции, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Плевен.

Предприети са допълнителни мерки за повишаване готовността за действие при очакваните значителни валежи, образуване на снежна покривка и навявания през следващите дни. Кметовете на общините на територията на Област Плевен са прегледали общинските планове за защита на населението при бедствия в частта, касаеща действията при обилни снеговалежи, снежни бури и заледявания.

По линия на оперативните дежурни към Областния съвет са извършени контролни предупреждения към диспечерските пунктове на електроразпределителното дружество, ВиК и пътното поддържане за осигуряване на допълнителни екипи за отстраняване на евентуално възникнали аварии.

Областният управител на Плевен Ралица Добрева и общинските кметове имат ангажимента за извършване на своевременен контрол за качественото изпълнение на дейностите, предвидени в сключените договори за зимно почистване на пътната мрежа.

Съвместно с РЗИ са предприети допълнителни мерки за повишена готовност за транспортиране на пациенти на хемодиализа, бременни жени и тежко болни  до болнични заведения в случаи на бедствени ситуации.

Призовават се гражданите да бъдат внимателни на пътя, да тръгват на път с пълни резервоари, с топли дрехи  и допълнително храна и вода.

Областният управител на Плевен Ралица Добрева е в непрекъснат контакт с кметовете и отговорните за пътното поддържане и сигурността и здравето на хората институции

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...