Акценти
Начало / Икономика / На кръгли маси ще търсят работещи идеи за справяне с критичните места при работата с проекти

На кръгли маси ще търсят работещи идеи за справяне с критичните места при работата с проекти

ОИЦ - Плевен

Преди два месеца заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова обяви началото на мащабно проучване сред работещите по европроекти  под мотото „Научени уроци“. Кампанията се реализира чрез мрежата от Областни информационни центрове в цялата страна. Нейната цел е да се установят къде са критичните места при изпълнението на проекти, финансирани със средства от европейските фондове и да се предложат начини за тяхното преодоляване.

Успешно приключи първият етап от инициативата – анкетиране на ползващи европроекти,  което обхваща всички етапи от изпълнението на проекта – от кандидатстването до финалното отчитане.

Вторият етап обхваща провеждането на кръгли маси по набелязаните слаби места при изпълнението на проекти и има за цел да се предложат работещи идеи за преодоляването им. Всички предложения ще бъдат обобщени и предоставени на управляващите органи на оперативните програми, научихме от Йонка Янакиева, управител на ОИЦ – Плевен.

В Плевен ще се проведат две кръгли маси – на 25 и 26 септември,  с модератори Даниела Димитрова и Йонка Янакиева. В дебата първия ден ще участват представители на читалища и НПО, а във втория ден са поканени представители на общините и на бизнеса в област Плевен.

 

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...