Акценти
Начало / Политика / На кого ще разчита БСП – Плевен в предстоящите избори

На кого ще разчита БСП – Плевен в предстоящите избори

БСП Плевен

Областният председател на БСП – Плевен Мирослав Михайлов представи днес пред журналисти листата, с която Коалиция „БСП лява България” ще участва в изборите за народни представители в 15 многомандатен избирателен район – Плевен.  Това е една балансирана листа както по отношение на политическото и експортното присъствие, така и по отношение представителството на общините в региона, подчерта Михайлов. Той акцентира и върху това, че в листата са включени 6 жени, а петима от кандидат-депутатите са на възраст между 30 и 40 години, а един е на възраст дори под 30 г., което е „ясен знак за  приемственост между полокелията”.

Водач на листата, както вече стана ясно, ще е Румен Гечев.

Ето как е подредена цялата листа:

  1. Румен Гечев
  2. Васил Антонов
  3. Петър Дулев
  4. Минчо Минчев
  5. Димитър Кочков
  6. Александър Печеняков
  7. Елена Йолова
  8. Ганка Василева
  9. Блажо Николов
  10. Илиян Йончев
  11. Веселин Плачков
  12. Ева Маринова
  13. Емил Райков
  14. Луиза Кирова
  15. Анжела Георгиева
  16. Стефан Бурджев
  17. Иво Петров

Последното, 18-то име в листата предстои да бъде уточнено, но то ще е за коалиционен партньор, уточни Михайлов.

Нашата цел е да бъдем първа политическа сила в региона, обяви вторият в листата Васил Антонов. Той посочи още, че винаги са се стремили в област Плевен да покажат резултат поне с 5-7 процента над постигнатия от БСП в национелен план. Разчитаме много на хората в нашата листа, сред които има експерти, но също писател, артист, художник, двама директори на училища, много добри администратори, подчерта Антонов.

Целта на Коалиция „БСП лява България” е на предстоящите избори да спечелят 3 пълни мандата в област Плевен и да имат още достатъчно гласове, които да им позволят да спечелят още един мандат.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...