Акценти
Начало / Образование / На изпита след 7 клас в област Плевен една пълна шестица по математика, по български – няма

На изпита след 7 клас в област Плевен една пълна шестица по математика, по български – няма

Ученичка от МГ „Гео Милев” – Плевен е изкарала единствената с пълна шестица  от приключилите изпити в област Плевен за Национално външно оценяване. Отличничката на областта е Далия Атанасова, която е с пълна шестица на изпита по математика и с 5.57 на изпита по български език.

Общо отличните оценки по математика в област Плевен са 12 и една пълна шестица. Отличните оценки по български език са 40. Слабите оценки по математика са 698 срещу 682 през миналата година. По БЕЛ двойките са 382 срещу 295.

Като цяло представянето на  учениците от областта на изпитите по български език и литература и математика за национално външно оценяване е добро, коментира Албена Тотева, началник на РИО-Плевен.  В сравнение със страната резултатът на учениците от областта е в средата на таблицата, посочи Тотева и допълни, че в сравнение с миналата година няма драстичен спад в показаните резултати от учениците. Тя коментира, че сравнително високият брой на слаби оценки ще доведе до нереализиране на всички заявени паралелки за държавен план-прием за следващата учебна година.

Общо от двата модула по БЕЛ резултатът за област Плевен е  3.70 при 3.79 миналата година. Средният резултат по математика от двата модула е 3.21 срещу 3.20 предходната година. Общо за областта оценка среден по БЕЛ са изкарали 391 ученици срещу 449 през миналата година, добър имат 630 срещу 659, много добър – 477 срещу 474.  По математика  оценка среден имат 535 срещу 654 ученици, добър – 493 срещу 542, много добър – 166 срещу  138 през миналата година.  Като от значение е фактът, че тази година явилите се на изпитите ученици са с около 20 по-малко в сравнение с миналата година.

В петицата по резултати от изпита по математика са СОУ „Иван Вазов” –  Плевен, МГ „Гео Милев”, Прогимназия „Цветан Спасов” , ГПЧЕ и училището в Бръшляница. С най-високи резултати от изпита по БЕЛ са ГПЧЕ, СОУ „Иван Вазов” – Плевен, ОУ „Д-р Петър Берон” –  Плевен и Прогимназия Цветан Спасов”.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...