Акценти
Начало / Култура / На извънредно заседание на Комисията по култура ще бъде поставен въпросът за освобождаването на Веселин Плачков

На извънредно заседание на Комисията по култура ще бъде поставен въпросът за освобождаването на Веселин Плачков

На 8 септември Постоянната комисия по култура към Общински съвет – Плевен ще се събере на извънредно заседание, на което ще бъде поканен директорът на ДКТ „Иван Радоев” – Васил Василев. Това съобщи днес пред журналисти председателят на Общинския съвет – Мартин Митев. Поканата към новия директор на театъра е, за да представи пред комисията визията си за развитието на управлявания от него културен институт. Не можем да стоим безучастни към съдбата на плевенския театър, след като Община Плевен осигурява 200 000 лв. или  30% от цялата сума за издръжката му, подчерта Митев. За сравнение той посочи, че Община Бургас, която е с далеч по-голям бюджет от плевенската, също отпуска 200 000 лв. за издръжка на театъра в Бургас. В качеството си на общински съветник той сподели, че вече пета година не е видял отчет за какво точно се харчат средствата, които Община Плевен превежда на театъра. Тези пари се превеждат за културен продукт, а не за плащане на парното например,  ние трябва да сме наясно какво се случва с тези пари, изтъкна Мартин Митев.

Друг важен аспект от разговора с директора на плевенския театър ще е свързан с освобождаването на актьора Веселин Плачков. „Засега нямаме официална позиция на директора на театъра по този въпрос и се информираме единствено от социалните мрежи. Но, ако се окаже, че Веселин Плачков действително е бил принуден да напусне, не мога да се съглася с такъв начин на управление”, заяви Мартин Митев. Той беше категоричен, че застава зад името на Веселин Плачков, ако се окаже, че е бил принуден да напусне театъра и в резултат и града ни. „Веселин Плачков е именит плевенски актьор, който винаги е защитавал името на града ни и е жалко, ако с такава лека ръка допускаме да губим талантливите млади хора на Плевен”, заяви личната си позиция Мартин Митев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...