Акценти
Начало / Култура / На екологична тема е новият успешен проект на СОУ „Иван Вазов”

На екологична тема е новият успешен проект на СОУ „Иван Вазов”

СОУ „Иван Вазов” – Плевен кандидатства по европейската програма ”Учене през целия живот” с проекта си Моre trees? Yes, pleasе! /Повече дървета? Да, моля!/. Това е новият успешен  проект по секторна програма „Коменски” – „Многостранни партньорства”. Проектът  е единот двата одобрени  на училища от нашия град, съобщиха от СОУ „Иван Вазов”.  Отпуснатото финансиране от Европейската комисия е на стойност 20 000 евро.  Продължителността на проекта е до 2014 г. и той включва 24 мобилности – посещения и обмяна по екологичната тема с партньори от Полша, Румъния, Турция, Хърватия, Естония, Португалия, Чехия, Великобритания, Испания. СОУ „Иван Вазов” е българският партньор. Самият проект е с водеща организация Полша, гр. Люблин.

В проекта ще се включат ученици от 6 до 11 години и учители. През следващите две години учениците от начален курс ще осъществяват интернационално общуване и в интернет пространството с деца от страните партньори, които са техни връстници. Партньорството ще създаде възможност СОУ „Иван Вазов” да вземе участие в международните дейности, свързани с глобалния проблем за опазване на природата, ще стане територия на екологични инициативи. Целта е по този начин да се насърчи  активността на децата  още от малки да съхраняват природата, а също така да овладяват чужди езици.

Припомняме, че през юни тази година приключи работата по проекта „Пътуване между културите” по същата програма, по който две години учениците от горен курс на СОУ „Иван Вазов” бяха партньори с ученици от Испания, Холандия, Румъния, Полша, Англия и Словакия.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...