Акценти
Начало / Общество / На втората задължителна матура се явяват 2 670 зрелостници

На втората задължителна матура се явяват 2 670 зрелостници

Зрелостниците, които днес се явяват на втората задължителна матура, ще работят върху Вариант 1. Той беше изтеглен между два възможни варианта. Началото на държавните зрелостни изпити е от 8 часа и продължителността им е четири астрономически часа.

За втората задължителна матура, която е по избор на зрелостника, в Плевенска област заявления  са подали 2670 зрелостници.  Най-голям е броят на дванадесетокласниците, които са избрали географията и икономиката за втори държавен изпит. Подадените заявления са 1224. На матура по биология са избрали да се явят 628 зрелостника, по английски език – 309, а по история и цивилизация – 204. Математика е предпочетена едва от 161 дванадесетокласника.

В 9 ще се състои теглене на изпитния вариант за националното външно оценяване след 7-ми клас, който започва в 10.00 ч. Изпитните варианти ще се оповестят на сайта на МОМН след 15 ч.

В областта изпита по математика за седмокласниците се провежда в 35 бази. Седмокласниците полагат изпит в училището, в което учат в момента.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...