Акценти
Начало / Общество / На благотворителен бал събират средства за ремонт на храм „Света Троица“ в Плевен

На благотворителен бал събират средства за ремонт на храм „Света Троица“ в Плевен

Благотворителен коктейл в подкрепа на храм „Света Троица” в Плевен организират предприемчиви хора на бизнеса и културата в града. Благотворителната инициатива ще се състои на 19 декември от 18.30 часа в хотел „Балкан”. Освен от покани средства ще се събират и чрез търг на картини, дарени от известни плевенски творци. На тържеството с благотворителна цел ще се продава и „Летописна книга за храм Света Троица” с автор иконом Йордан Вълешков.

Събраните средства са за ремонт и реставрация на плевенския храм, чието строителство е започнало през 1876 г. и е завършено с дарения на тогавашните плевенчани.

Православните храмове са символ на вярата, нашите предци са ги сътворили с много труд, любов и гордост и наше задължение е да ги запазим и предадем завета на децата си, казват организаторите на благотворителната инициатива.

Покани за участие на стойност 50 лева могат да се закупят от госпожа Румяна Живкова- телефон за контакти 0888 1 33 766.

Всички събрани средства ще бъдат внесени по дарителската сметка на Сдружение „Справедливост”- Плевен, разкрита във връзка с кампанията „Да запазим вярата си!” за ремонт и реставрация на храма. Досега в сметката са постъпили близо 12 000 лв. от дарители.

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...