Акценти
Начало / Общество / Наша читателка сигнализира: Входът на прочутия парк „Кайлъка” е обрасъл с трева

Наша читателка сигнализира: Входът на прочутия парк „Кайлъка” е обрасъл с трева

„Това е входът на прочутия ни парк Кайлъка. Историята гласи, че изпод бурната растителност нявга е имало положени каменни плочи. В наши дни има само бегли следи от тях”. Това ни написа тази сутрин нашата читателка Цветелина Кръстева като коментар към снимка, на която си вижда обраслият с трева вход на парк „Кайлъка”.  Препратихме сигнала до Областна администрация, тъй като паркът е държавна собственост и ангажиментът за поддръжката му би следвало да е техен ангажимент.

От там веднага ни отговориха, че  областният управител на Плевен Мирослав Петров е разпоредил още утре участъкът да бъде почистен.

Но в официалния отговор се уточнява, че „грижата за площта преди стъпалата към входа на парк „Кайлъка” е на Община Плевен”. „Областна администрация има ангажимент към поддръжката на парк „Кайлъка”, който безспорно е природното богатство на Плевен и такива мерки своевременно се вземат. Извършва се косене на тревата, контролирана санитарна сеч на изсъхнали клони и храстовидна растителност, обработка на тревните площи срещу кърлежи, почистване на кошчетата и т.н.”, подчертава областният управител на Плевен Мирослав Петров. „Въпреки това веднага след като получихме запитване от Ваша страна, разпоредих  още утре да се предприемат своевременни мерки за почистване на плочките от поникналата трева, за да се създаде приятна среда за всички посетители на Кайлъка. Наред с това по институционален път, чрез официална кореспонденция, ще уведомим кмета на Плевен за подадения граждански сигнал. Очаквам оттук насетне Община Плевен да подхожда с нужното внимание към тези си задължения. В крайна сметка всички институции работим в услуга на гражданите и с грижа и отговорност към публичната собственост, било то държавна или общинска.”, обобщава областният управител на Плевен Мирослав Петров.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...