Начало / Образование / Националното ученическо турне на група „СкандаУ” ще премине и в Плевен

Националното ученическо турне на група „СкандаУ” ще премине и в Плевен

Националното училищно турне „Живей цветно” ще посрещне СОУ „Иван Вазов“ в Плевен. Училищното турне е идея на момчетата от рап групата „СкандаУ”, които целят да покажат на учениците, че българската музика може да вдъхнови всички, както да спортуват, така и да работят усилено за постигане на резултати.

Денят на събитието ще се превърне в празник и забавление, както за учениците, така и за училището. Датата, която е избрана за посещение в Плевен, е 29 октомври, информират от групата във фейсбук. След концерта, се предвижда спортна среща между звездите, участници в шоуто и сборен отбор на училището, боядисване на ограда, стая или част от фасада. Преди концерта „СкандаУ” и другите певци правят мотивационна среща с децата и разговорите им са насочени най-вече към избягване на наркотиците, цигарите, алкохола и други постъпки, които биха навредили на здравето и живота им. Даването на личен пример е кауза, в която Тото и Лъчо вярват безусловно. Самите те са бивши футболисти, които водят абсолютно здравословен начин на живот и се опитват да спазват няколко простички правила – да бъдат честни, работливи и да помагат на другите, когато могат. „Да боядисаме, да попеем, да поритаме – така можем, така помагаме” – споделят „СкандаУ”.

Кампанията е с продължителност един месец, през октомври, като са предвидени 20 концерта, които ще бъдат съобразени с учебния план на училищата. Училищното турне се осъществява със съдействието и подкрепата на Министерство на образованието и фирма Оргахим. Всяко училище ще получи дарение под формата на цветни бои, а учениците получават различни награди от спонсорите. Гост звездите ще бъдат различни топ изпълнители, актуални в момента в България.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...