Начало / Общество / Националното сдружение на сираците с младежки инициативи за празника на град Пордим

Националното сдружение на сираците с младежки инициативи за празника на град Пордим

На 27 октомври по покана на Националното сдружение на сираците в България по повод отбелязването на празника на град Пордим ще се проведат инициативи, които имат за цел да се създават нови приятелства и приобщаването на деца в неравностойно положение с деца от семейна среда, както и да бъдат популяризирани малките населени места като Пордим.

От 11:00часа ще се проведе приятелска среща по футбол между деца и младежи в неравностойно социално положение и деца от семейна среда. Главният селекционер на Детско Юношеската Школа на ПФК „Лудогорец“ Валентин Станчев  ще проследи лично срещата и ще връчи подаръци на  двата отбора. На събитието ще присъства и кмета на Пордим Детелин Василев и др., като съдия за срещата е осигурен безвъзмездно от Българския Футболен Съюз.

 В 12:30часа в общинския фитнес на града ще се проведе демонстрация по фитнес и културизъм, като на събитието ще присъстват  Георги Йорданов от София, заслужил майстор на спорта, двукратен балкански шампион и бронзов медалист на европейско първенство по културизъм, варненецът Дидо Митев, професионален фитнес инструктор, диетолог и собственик на фирма за фитнес храни и добавки и др., а младежите от Пордим ще покажат своите умения и ще получат награди за представянето си.

От 14:00часа в заседателната зала на общината ще се проведе среща- дискусия на която се очаква да вземе участие Министъра на младежта и спорта Красен Кралев, Кмета на града Детелин Василев и млади хора, темата е „Пътят на младите, възможности и перспективи за развитие“.

Кулминацията от събития ще е в читалище „Иван Радоев“ в града, където ще се проведе концерт с участието на млади изпълнители, като Тихомир Митов от „Гласът на България“, Мирян Костадинов от „Х Фактор“, Младият изпълнител Митко Петров и др.. Събитията се организират с медийната подкрепа на телевизия „ММ“, които през целия ден ще правят репортажи за случващото се в града, както и радио „BOX“. Националното сдружение на сираците в България благодари за подкрепата на верига магазини „Фантазия“ град Плевен, „Девин“, БФС, ПФК „Лудогорец“, „POWER FOOD“, „FITMAG“ и не на последно място на телевизия „ММ“ и радио „BOX“ за медийното партньорство и осигуряването на певците за концерта.

2110251606

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...