Акценти
Начало / Спорт / Националният турнир в Червен бряг събра рекорден брой каратеки

Националният турнир в Червен бряг събра рекорден брой каратеки

каратеки Червен бряг

С рекорден брой състезатели ще се запомни юбилейното издание на Националния турнир по карате за деца в Червен бряг. Той се проведе на 7 март в Спортната зала в града и в него се включиха 13 клуба от страната с близо 200 млади каратеки.

Тазгодишното, пето издание на турнира се посвещава на 20-годишнината от създаването на червенобрежката школа по карате към Клуба за бойни изкуства „Петромакс” и се проведе под патронажа на кмета на Община Червен бряг.

Специално за откриването пристигна вицепрезидентът на Националната федерация, шихан Русалин Русалинов. Той сподели, че с упоритата и последователна политика на Общината в областта на този спорт, Червен бряг се оформя като един от центровете за развитие на бойните изкуства в България. „Не случайно с Турнира в Червен бряг се поставя и началото на официалната програма на Федерацията за 2015 година, допълни още г-н Русалинов.”

Състезателите, разпределени в категории младша и старша възраст, демонстрираха спорните си умения в най-популярните дисциплини – „кумите”, „макивара” и „ката”. Те бяха оценявани от съдийска бригада от 14 авторитетни рефери, двама от които  рефери на Световната федерация и двама балкански съдии.

Червен бряг карате

В комплексното класиране първото място завоюваха представителите на най-многобройния тим по време на първенството – КБИ „Алеко” гр. Свищов.  Четиридесет и пет техни състезатели се преборваха за челните места и за медали. Техни подгласници станаха отборите на Карате клуб „Петромакс” – на второто място и КК „Френдшип” от гр. Пирдоп, заел третата позиция.

В индивидуалното класиране домакините от Червен бряг също показаха добра подготовка като завоюваха два сребърни и осем бронзови медала.

От името на организаторите, благодарствени юбилейни плакети бяха връчени на доц. Алексей Петров, президент на Балканската и на Националната федерация по карате, на шихан Русалин Русалинов – президент на КБИ „Петромакс” и вицепрезидент на Националната федерация, на Кмета и на Председателя на ОбС в Червен бряг.

Снимки: Община Червен бряг

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...