Акценти
Начало / Последни новини / Националният отбор на България започва подготовка в зала „Балканстрой“

Националният отбор на България започва подготовка в зала „Балканстрой“

Днес националният отбор на България по скокове на батут започва подготовка в плевенската зала „Балканстрой“. Тренировъчният процес ще продължи до края на месеца и ще бъде воден от треньорката Мариана Макулова. Най-добрите ни състезатели във възрастовите групи – 13/17 години, + 17 г., жени и мъже ще се готвят за предстоящото европейско първенство във Валядолид /Испания/. Континенталният шампионат ще е в периода 28 март – 4 април. На Иберийският полуостров България ще преследва медали във всички възрасти на индивидуалните надпревари, както и в синхроните.
Напълно по възможностите на нашите е спечелването и на европейски титли. С най-големи шансове при дамите /13-17 г./ е Христина Пенева от Габрово. При силният пол в същата възраст за златният медал ще се бори Мариян Михалев от Стара Загора.
Преди европейското в Испания обаче мъжкият тим на България има друго изпитание – Световна купа в Баку /Азербайджан/. Състезанието започва днес и ще продължи до понеделник /7 март/. След приключването му българските скачачи ще пристигнат в Плевен, където ще тренират за Валядолид.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...