Акценти
Начало / Общество / Националният конкурс „Пътен полицай на годината” започва днес в Плевен

Националният конкурс „Пътен полицай на годината” започва днес в Плевен

Пътни полицаи от цялата страна ще участват в XXVII издание на националния конкурс „Пътен полицай на годината – 2019“, който ще се проведе днес и утре в Плевен.

Официалното откриване на събитието е на 28 септември от 10.00 часа на централния плевенски площад „Възраждане“. Днес участниците в конкурса ще решават теоретични тестове, включващи въпроси както върху нормативната база, свързана с дейността на полицията, така и по оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП.

В събота, 28 септември, в 10.30 часа веднага след официалното откриване ще бъде даден стартът на спортно-състезателната програма по дисциплините – автомобилизъм и мотоциклетизъм. Пътните полицаи ще проведат и практически състезания по стрелба.

Във връзка с недопускане нарушаването на обществения ред и осигуряване на нормалното провеждане на националния конкурс временно ще е ограничено движението, спирането и паркирането на моторни превозни средства по следните пътни участъци:

По ул. „Димитър Константинов” в отсечката от ул. „Иван Вазов” до ул. „Стоян Заимов” и ул. „Сан Стефано” за времето от 20.00 часа на 27.09.2019 г. до 06.00 часа на 28.09.2019 г. – само на леки автомобили;

По ул. „Димитър Константинов” в отсечката от ул. „Иван Вазов” до ул. „Стоян Заимов” и ул. „Сан Стефано” за времето от 06.00 до 18.00 часа на 28.09.2019 г. – за всички видове МПС.

Ограничава се спирането и паркирането на МПС на общинския паркинг на ул. „Димитър Константинов” за времето от 06.00 до 18.00 часа на 28.09.2019 г.

Забраната не се отнася за автомобили на СНМП, ПБЗН, МВР и МПС, обслужващи участниците и официалните гости на мероприятието.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...