Начало / Здравеопазване / Национална среща по проблемите на диабета ще се проведе в Плевен

Национална среща по проблемите на диабета ще се проведе в Плевен

На Национална среща по проблемите на диабета ще бъде домакин нашият град. Здравният форум ще се проведе под патронажа на Председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. Основната тема е „Заедно можем повече“.

Форумът ще бъде открит в 10 часа  на 14 юни в зала „Плевен”. Участие са  потвърдили представители на националното ръководство на Българската асоциация „Диабет” – председателят Красимир Кънев и Майа Викторова – заместник председател на Асоциацията. Свои представители ще имат и всички регионални клонове на Сдружение ”Диабет”.

За диабета като социално значим проблем ще говори председателят на местния парламента Мартин Митев, след което форумът ще продължи с лекция на проф. Димитър Господинов – началник на Клиниката по кожни и венерически заболявания в УМБАЛ – Плевен.  Проф. Господинов ще говори по темата „Кожни промени при захарен диабет”. Диабетните усложнения и съвременните възможности за превенция и лечение ще представи доц. Катя Тодорова – началник на Клиниката по ендокринология при УМБАЛ “Д-р Г. Странски” – Плевен и доцент към катедра “Кардиология, пулмология, ендокринология” на Медицинския университет. Като лектори в срещата се включват още д-р Гинка Раянова /Клиника по ендокринология/, ст.м.с Катя Хинкова /Клиника по ендокринология/ и д-р Силвия Ганева /Клиника по ендокринология/, д-р Елена Първанова /клиничен психолог/.

Организатори на националната среща е Сдружение „Диабет“ – Плевен, съвместно с Клиниката по ендокринология на УМБАЛ ”Д-р Георги Странски” – Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...