Акценти
Начало / Образование / Национална седмица на четенето откриха в ОУ „Св. Кл. Охридски”- Плевен

Национална седмица на четенето откриха в ОУ „Св. Кл. Охридски”- Плевен

Днес в ОУ „Св. Климент Охридски” – Плевен, официално беше даден стартът на Седмицата на четенето от зам.-директора по учебната дейност Веселка Великова. Тя подчерта ползите от четенето пред учениците от начален етап и техните класни ръководители и изтъкна, че четенето не само прави човек образован, но му позволява да надмогне действителността, навлизайки в нови и тайнствени светове на интересни случки, места и герои.

По време на днешното тържество децата пяха песни, рецитираха стихове и изнесоха театрална постановка. Специални материали относно книгата и ползите от нея бяха изготвени от учениците от 4б клас с класен ръководител Мая Цветкова. Във фоайето на училището беше подредено  табло, информиращо за ползите от четенето на книги.

Програмата на Седмицата на четенето  в ОУ „Св. Кл. Охридски” обхваща и двете сгради на училището и ще продължи през цялата седмица с четене на разкази и стихотворения от по-големите на по-малките, посещения в ДГ „Иглика” и библиотеката на читалище „Пробуда”, състезания по правопис, както и за най-добър четец и разказвач. Маратон на четенето ще се проведе сред децата от първи до четвърти клас във Втора база на училището.

Седмицата на четенето приключва на 26 октомври с посещение на деца от ДГ „Дружба” в училищната библиотека.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...