Начало / Култура / Национална олимпиада по испански откриват днес в Плевен

Национална олимпиада по испански откриват днес в Плевен

Най-добре представилите се на областните състезания по испански език  ще се съберат днес в Плевен, за да премерят знанията си внационалната олимпиада. Общият брой на участниците е 73 от седем града. Плевен ще бъде представен от един ученик от Езиковата гимназия, най-голям е броят на учениците от София – 39. В състезанието ще участват още деца от Пловдив, Велико Търново, Варна, Бургас, Кюстендил и Дупница.

Тази вечер в зала „Катя Попова” е официалното откриване на олимпиадата, а самото състезание започва утре в Езиковата гимназия. Организатор на проявата е Регионалният инспекторат по образованието.

На 30 март Плевен ще е домакин на Националното пролетно математическо състезание, в което ще участват над 600 млади математици от цялата страна, научихме още от Албена Тотева, началник на Регионалния инспекторат по образованието в Плевен. Математическото състезание ще се проведе в два дни. Също през април ще се проведе и състезание на монтьори на хладилна техника, домакин на което ще е Професионалната гимназия „Луи Пастьор“ в Плевен. А между 4 и 6 май градът ни отново ще е домакин на национална олимпиада, този път по география.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...