Акценти
Начало / Образование / Национална диплома от конкурса „С очите си видях бедата” ще бъде връчена на ученичка от Плевен

Национална диплома от конкурса „С очите си видях бедата” ще бъде връчена на ученичка от Плевен

Национална диплома за отличен успех и участие в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“ ще бъде връчена утре на Виктория Николаева Йорданова, завършила 12-ти клас в СУ „Иван Вазов“ – Плевен.

Церемонията ще се проведе в от 13.30 часа в Заседателната зала на Областна администрация, където областният управител Мирослав Петров ще връчи Националната диплома на Виктория.

На събитието ще присъстват  заместник- областният управител Татяна Божинова, Албена Тотева – началник на РУО – Плевен, директорът  на СУ „Иван Вазов“ Димитър Митев и класният ръководител на Виктория, както и близки на наградената девойка.

От 1996 година Министерството на образованието и науката ежегодно присъжда почетно отличие „Национална диплома“. С такова отличие се удостояват ученици в годината на завършване на средното им образование за постигнат общ отличен успех 6.00 и една или повече награди, получени от учениците в 11 или в 12 клас от класиране на първо, второ или трето място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, технологиите, изкуствата или спорта.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...