Акценти
Начало / Здравеопазване / Националната кампания „Отиди на преглед“ днес ще протече в Червен бряг

Националната кампания „Отиди на преглед“ днес ще протече в Червен бряг

В Червен бряг днес ще се проведе среща от Националната кампанията за мъжко здраве “Отиди на преглед” на Българското урологично дружество. На нея уролози ще говорят за заболяването доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ) и ползата от навременното й диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им. Срещата ще започне от 15:00 часа в пенсионерския клуб на ул. Търговска №812.

Целта на кампанията “Отиди на преглед” е да се насърчат мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или специалист-уролог за компетентна помощ и да не се опитват да се лекуват сами.

ДПХ е доброкачествено заболяване на простатната жлеза. То се изразява в увеличаване на простатата, която започва да притиска пикочния канал и се създава неудобството при уриниране. Стесняването на уретрата и остатъчната урина в мехура причиняват оплакванията, съпровождащи заболяването. Честото ставане на мъжете нощем, проблеми при излизането навън, ако се наложи да се ползва тоалетна – тези и още други неудобства се дължат именно на това заболяване.

В Плевенско другият град, който е включен в кампанията, е областният град Плевен. Срещата ще се проведе на 3 ноември и към този момент е последната планирана дата от инициативата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...