Акценти
Начало / Образование / Националната кампания „Заедно сме по-добри в…училище“ стартира в Бохот

Националната кампания „Заедно сме по-добри в…училище“ стартира в Бохот

С кръгла маса в Основно училище  „Антон Страшимиров“ – село Бохот, беше даден старт на Националната кампания „Заедно сме по-добри в…училище”.

В подкрепа на кампанията в инициативата взеха участие Деян Колев Теодора Крумова от ЦМЕДТ „Амалипе“, Албена Тотева – началник на РИО Плевен, Йонита Иванова – началник отдел „Образование и култура“ в Община Плевен, Диана Данова – председател на Съюза на математиците в Плевен и общински съветник, Антон Георгиев – общински съветник и съсобственик на Летище „Бохот“, Даниела Бачовска – началник отдел в РИО Плевен, Цветан Кънев – кмет на с. Бохот, Живко Пенков – кмет на с. Тодорово, Чавдар Велинов – председател на комисия по „Култура и вероизповедания“, много бивши възпитаници на училището, учители, родители и ученици. Участниците в срещата бяха приветствани с добре дошли от Теменужка Христова, директор на училището.

Bohot 1- директор

Първата ръка в помощ на кампанията бе подадена още на срещата от Диана Данова, която обеща с интересни занимания в училище  да помогне на децата да наваксат с математиката през лятото и да видят, че тя може да бъде и забавна. Това е крачка към сбъдване на мечтата на някои от децата, запалена от Антон Георгиев, да станат летци. Кампанията в с. Бохот ще продължи до 31 август 2015 г. В този период, всеки, който реши, може да допринесе с доброволен труд или по какъвто начин прецени за подобряването на материалната база на училището и училищния двор.

Целта на кампания „Заедно сме по-добри в …училище”  е да събере заедно българи и роми, които да подкрепят чрез доброволен труд училището в своя град или село,  в което заедно учат деца от различни етноси. Това ще намали етническото напрежение и ще възпрепятства разрастването  на етнически конфликти на местно ниво. Кампанията е подкрепена от Вицепрезидента на Република България Маргарита Попова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...