Акценти
Начало / Общество / Национален ученически съвет ще бъде учреден в началото на февруари

Национален ученически съвет ще бъде учреден в началото на февруари

На 2 и 3 февруари в София се  очаква да бъде учреден Национален ученически съвет, който да бъде представителна,демократична организация на учениците в България. За това информираха от Младежкия градски парламент в Плевен, които са сред инициаторите за създаването на националната структура.
Преди учредителното събрание от Младежкия парламент в Плевен са участвали в организирането на ученическо турне в 17 области в страната под мотото „Твоят начин да участваш”. Целта на турнето, което е преминало и през Плевен, е да информира учениците от съответните области за идеята да бъде създадена националната ученическа организация и да бъде чуто мнението на учениците за образователната ни система. По време на турнето е подготвен предварителен документ, който да бъде приет на учредителното събрание на организацията. По време на тези посещения в различните области на страната са генерирани и предложения за символ на българските ученици, съобщиха още от Младежкия парламен в Плевен.

При домакинството на плевенската младежка организация на дискусията по темата, са избрани представителите от нашия град в учредителната среща в София. Главен представител на Управителния съвет на Младежкия парламент ще бъде Инна Аврамова от ГПЧЕ. Освен нея в учредителното събрание ще участват още Бояна Джамбазка като представител на СОУ“Ст.Заимов“, Калина Кирова като представител на ПГРТО и Митко Башинов като представител на НУИ“П.Пипков“.  Предстои да бъдат определени още  4-ма представители на останалите училища в града.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...