Акценти
Начало / Образование / Национален ученически конкурс  „Посланици на здравето“ обяви Министерството на здравеопазването

Национален ученически конкурс  „Посланици на здравето“ обяви Министерството на здравеопазването

Министерството на здравеопазването, в партньорство с още три министерства – на образованието, на културата и на младежта и спорта, организира национален ученически кункурс на тема „Посланици на здравето”. Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г  и е продължение на традиционния ученически конкурс „Проектът на нашия клас за живот без тютюн”.

Началото му е на 16 ноември 2015 г. и ще продължи до 1 юни 2016 г в две фази. През първата фаза (16 ноември 2015 г. – 15 декември 2015 г.) участниците трябва да изготвят и да изпратят в МЗ своите проекти в областта – превенция на хронични незаразни болести. През втората фаза на конкурса, 20 декември 2015 г. – 30 април 2016 г., ще стартира реализацията на проектите и тяхното отчитане.

Всеки кандидат задължително трябва да участва и в двете фази на конкурса!

Експертна комисия с участието на представители на МЗ и всички партньори ще извърши класирането на участниците до 25 май 2016 г. Официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни 2016 г. Предвидени са общо тринадесет предметни награди, по три във всяка възрастова категория, три поощрителни награди и една специална награда.

Пълната информация за регламента на конкурса – изисквания за кандидатстване, за участие, изисквания към съдържанието на проектите, критерии за оценка, етапи на оценяване и награди за победителите, може да намерите тук и на интернет страниците на  МОН, МК, ММС, МОСВ и ПЕКБ. Регионалните здравни инспекции и регионалните инспекторати по образование в страната и регионалните инспекции по околна среда и водите са в готовност, както всяка година, да оказват необходимата помощ на участниците.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...