Акценти
Начало / Последни новини / Национален семинар по шотокан карате-до се проведе в Плевен

Национален семинар по шотокан карате-до се проведе в Плевен

На 12 и 13 декември Спортен клуб по карате „Спартак 14” беше домакин на национален семинар по шотокан карате-до. Семинарът се организира един път в годината и събира шотокан клубовете, които искат да изучават тънкостите на бойното изкуство карате, и по конкретно най-разпространения в света стил на карате –шотокан.

Главен инструктор на семинара беше Сенсей Георги Георгиев – Джоси, който е шеф-инструктор за България на Световната шотокан карате –до федерация. Неговата мисия в България е да помага на шотокан клубовете да усъвършенстват техниката и тактиката си както в традиционен така и в спортен аспект. На семинара присъства и проведе тренировка председателят на съдийската колегия на Бългаската шотокан карате-до федерация  – сенсей Антон Въндев.

По време на семинара състезателите по шотокан имаха възможност да се запознаят с важни детайли от състезателния правилник, тъй като през 2016 г. България ще бъде домакин на Световното първенство по шотокан карате-до, което ще се проведе в Бургас през октомври.

обща снимка семинар карате

В семинара взеха участие инструктори на клубовете по шотокан в страната и национални състезатели, като специално внимание се обърна на работата със състезателите, тъй като тяхното развитие е приоритет за федерацията, което е видно и от многото ни успехи от Европейски и Световни първенства по шотокан, обясни Милена Кирниколова, инструктор по карате..

Част от гостите на семинара бяха от клубовете във Варна, Враца, София, Сливен и др. Сенсей Георги Георгиев изнесе лекция на тема базови техники и ефективността им при използване в свободен двубой и направи внушителна демонстрация на работа с партньор във спаринг. Той обясни, че през 2017 г. ще се сформира работна група, която ще бъде на едноседмично обучение в централата на световната организация в Токио, Япония. Това ще бъде изключителна възможност за подобряване на контактите на България с централното Хомбу Доджо, както и за нивото на подобряване на уменията и знанията за шотокан, съобщиха от клуба.

семинар карате 1

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...