Акценти
Начало / Общество / Настаниха за отглеждане дете при баба му и дядо му

Настаниха за отглеждане дете при баба му и дядо му

Малолетно момиченце е настанено за отглеждане при баба му и дядо му с решение на Районен съд Плевен. Това става по молба на възрастните хора, които се грижат за детето от малко.

Родителите на А. са разведени. От 9 години майката живее в Испания, където има друго семейство, а бащата е починал през 2010 год. Според разказа на дядото, детето е живяло в продължение на една година при майка си в Испания, след което е върнато в България. По време на престоя в чужбина, майката е упражнявала психически тормоз над момиченцето със заплахи, че ще бъде дадено в социална институция. След това А. е отишла при леля си, но след скандал детето се върнало в Плевен при своите баба и дядо по бащина линия.

От приложения по делото социален доклад се установява, че отношенията на възрастните хора спрямо внучката им са много добри, изградени на основата на обич и привързаност. Детето има изградено чувство за принадлежност именно към тяхното семейство, а и реално след смъртта на бащата грижите за А. са поети изцяло и полагани единствено от страна на бабата и дядото. Между тях и детето момиченцето има изградена силна емоционална привързаност, чувство на доверие и близост, а бабата и дядото притежават както необходимите капацитет и желание, за да полагат грижи за А., така и необходимите финансови средства и жилищни условия за отглеждане и възпитание на детето.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...