Акценти
Начало / Последни новини / Наско Николов от БК Спартак /Плевен/ с шанс за националния тим

Наско Николов от БК Спартак /Плевен/ с шанс за националния тим

Плевенският Боксов клуб Спартак може да има свой представител в националният отбор на България за юноши /родени 2000 и 2001 г./.

Това ще се изясни през следващия уикенд. Тогава по инициатива на Българската федерация по бокс ще се проведе републикански турнир, резултатите от който ще определят състава на националният тим в тази възраст. Арена на битките ще е залата на Дианабад в София. В надпреварата са поканени да участват само медалистите от първият кръг от държавното лично-отборно първенство, чийто домакин през февруари бе Пазарджик. Във въпросното състезание възпитаниците на треньора на БК Спартак /Плевен/ – Георги Тончев бокс Георги Тончевреализираха три призови класирания. Тоталното превъзходство на Наско Николов при 70-килограмовите му осигури шампионската титла. В същата категория бронзов медал спечели съотборникът му Красимир Александров. Шанс да попадне в националният отбор има и Иво Иванов. Той също взе бронзов медал в Пазарджик, но при 52-килограмовите.

„Нашият клуб ще участва в турнира само с Наско. Той има всички шансове да спечели победата в категорията си. Красимир и Иво няма да се боксират в Дианабад, защото са вдигнали килограми и за краткото време до състезанието не могат да ги свалят“, коментира Георги Тончев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...