Начало / Икономика / НАП търси 31 фискални агенти

НАП търси 31 фискални агенти

Националната агенция за приходите (НАП) търси 31 служители за звеното „Фискален контрол“. Обявените конкурси са за служители на длъжност „инспектор по приходите” в отдел „Оперативни дейности“. 10 от тях са за сектор „Мобилни групи“ в столицата,  петима в Пловдив и по двама – в Благоевград и в Бургас. Приходната агенция търси служители и в звената на фискалния контрол по гранично-пропускателните пунктове на страната с месторабота в Русе и в Благоевград – по трима; в Хасково и Видин – по двама и в Кърджали и Добрич – по един.

Служителите ще работят в екипи и ще извършват фискален контрол на територията на цялата страна. Конкурсите за свободните работни места ще се проведат на два етапа. На първия участниците ще решават тест за професионални  знания и умения. На втория допуснатите кандидати ще преминат през интервю.

Инспекторите във фискалното звено ще извършват документални и физически проверки на стоки с висок фискален риск. Данъчните ще следят как се движат стоките, дали се реализират на територията на България, изнасят ли се за трети страни и дали всички трансакции се отразяват коректно в счетоводните и финансови документи на превозвача, получателя и доставчика. Служителите в звеното ще бъдат обезпечени с транспортни средства и техническо оборудване за изпълнение на функциите си. Фискалните агенти ще извършват и проверки на търговските обекти в страната, като ще следят за издаването на касови бележки и коректното отчитане на оборотите в магазините.

Кандидатите за обявените свободни позиции могат да подадат документи до 6 юли включително, лично или чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно-оригинал, на някой от посочените в обявите адреси.

Описание на длъжността, изискванията за заемането й и образци на документи за участие, могат да бъдат намерени на интернет страницата на НАП https://nap.bg/page?id=430

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...