Акценти
Начало / Култура / Намереното от плевенския полицай съкровище ще бъде предадено на Националния исторически музей

Намереното от плевенския полицай съкровище ще бъде предадено на Националния исторически музей

На специална церемония в Министерство на културата намерените от плевенския полицай Николай Гергов над 2 300 антични монети ще бъдат предадени на Националния исторически музей, съобщават от пресцентъра на МВР. Церемонията ще се проведе на 23 март /петък/ в 9.00 часа, в присъствието на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и на министъра на културата Вежди Рашидов.

Припомняме, че младши полицейският инспектор откри находката при обход на района на село Къшин и веднага сигнализира за това екипи от регионалното звено “Борба с организираната престъпност” и служители на Второ управление “Полиция” Плевен. Откритите 2 343 монети от византийската епоха бяха предадени на експерти от Плевенския Регионален исторически музей.
На церемонията ще присъстват още директорът на НИМ Божидар Димитров, директорът на Регионалния исторически музей в Плевен Стефка Григорова, прокурорът от Върховната касационна прокуратура Николай Соларов. Министър Рашидов ще награди полицая Николай Гергов със специален плакет.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...