Акценти
Начало / Икономика / Намалява натискът върху трудовия пазар в Плевенско

Намалява натискът върху трудовия пазар в Плевенско

В края на миналата година натискът върху пазара на труда в област Плевен намалява, отчитат от Бюрото по труда в Плевен. Това се дължи от една страна на намаляващия брой регистрирани безработни, а от друга – на увеличеното търсене на работна ръка, коментира Пепа Каракашева, врид на Бюрото по труда в Плевен.

Според последните данни от Бюрото по труда за едно свободно място са се конкурирали 6 безработни.

На работа през ноември 2016 г. са постъпили близо 1 030 безработни, което е с 131 лица повече от месец октомври и с малко повече от 360 спрямо месец ноември 2015 г. На първичния пазар са постъпили 378 безработни. В субсидирана заетост са включени 294 безработни. От тях 11 лица са започнали работа по програми и 239 по мерки за заетост от ЗНЗ. По схеми на ОП РЧР на работа са постъпили 44 безработни.
Обявените свободни места на първичния пазар през месец ноември са 742 и те са със 160 повече спрямо предходния месец.

Обявените свободни места са в сферата на услугите – търговия, ресторантьорство, и преработвателната промишленост – шивашка, текстилна. Търсят се също шофьори с опит и с разрешително за превоз на товари.

Общият брой на регистрираните безработни в област Плевен през месец ноември е 13 104 и те са със 141 по-малко спрямо предходния месец.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...