Акценти
Начало / Общество / Намаление в регистрираните престъпления през 2016 г. отчитат от ОДМВР Плевен

Намаление в регистрираните престъпления през 2016 г. отчитат от ОДМВР Плевен

С 320 са по-малко регистрираните престъпления в област Плевен през 2016 г. в сравнение с предходния едногодишен период показва годишният отчетен анализ за резултатите от противодействието срещу престъпността на територията, обслужвана от ОДМВР Плевен.

За периода от 1 януари до 31 декември 2016 г. в ОДМВР-Плевен са регистрирани общо 4 045 престъпления, при 4 365 броя за същия период на 2015 год.

В структурата на конвенционалната  престъпност на територията на Област Плевен, както и в цялата страна преобладаващи са престъпленията против собствеността, с относителен дял от около 49 %. Второ място в структурата заемат общоопасните престъпления с относителен дял от 28 %. Регистрираните престъпления против личността са с относителен дял от около 4 %

При регистрираните тежки престъпления срещу личността през 2016 год. се отбелязва лек спад. С по три по-малко са отвличанията и умишлените убийства, а опитите за убийства са четири, колкото и през 2015 г. При опитите за изнасилване обаче има увеличение с три броя.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...