Акценти
Начало / Общество / Най-търсени са книгите за хранене в Библиотеката на открито на Интеракт

Най-търсени са книгите за хранене в Библиотеката на открито на Интеракт

библиотека на открито Интеракт

Най-търсени са книгите за хранене в Библиотеката на открито, която отвориха до служебния вход на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” младежи от Интеракт – младежката организация на Ротари клуб – Плевен Центрум, информира за infopleven Поли Бетова, вицепрезидент на организацията. Инициативата „Прочети и предай нататък”, която тече в цялата страна, в Плевен стартира на 16 юни и приключва в 19 часа днес.

Над 300 книги има в наличност в Библиотеката. В продължение на 4 дни всеки желаещ можеше да дари своя книга и да вземе четиво, оставено от друг. Интересът на гражданите към кампанията е много голям, отчитат от организацията. Около 17,30 часа около щанда се стичат десетки хора, дошли да дарят книга, или да си изберат за вкъщи.

Библиотека на открито Ирена Николова

Много търсени са и детските книжки, за които постоянно питат баби с внучета. Сред оставената литература са учебници по история, английски и руски език, техническа литература, криминалета, романи от чужди автори, произведения на български класици, сатирични творби и др.

Следващата седмица събраните книги ще бъдат дарени на Регионалната библиотека „Христо Смирненски”. Така приключи и миналата година първото издание на кампанията.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...