Акценти
Начало / Общество / Най-твърди мерки да бъдат въведени предлагат от Националния оперативен щаб

Най-твърди мерки да бъдат въведени предлагат от Националния оперативен щаб

Възможно най-твърди мерки да бъдат приложени, за да се намали невижданата ярост на епидемията, която се задава. Това поиска току-що председателят  на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски на извънреден брифинг. Това означава да останат отворени само магазините за хранителни стоки, аптеки, бензиностанции, банки, държавни институции.

Цяла Европа въвежда безпрецедентни мерки. Въпрос е за физическото оцеляване на населението на Европа, заяви ген. Мутафчийски.

Той бе категоричен, че наложените мерки не дават задоволителен резултат и призова хората да бъдат отговорни към родителите, близките, приятелите, колегите.

Само за един ден случаите в страната са се увеличили с 30%. Общият брой на регистрираните с коронавирус е 41, като само днес случаите са 10 от изследвани над 200 проби.

Предстоят времена на изпитания, става въпрос за човешки животи, каза генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Затова фокусът на мерките трябва да е да се намали яростта на това, което се задава и да се намали кривата на заболяването.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...