Акценти
Начало / Крими / Най-много тежки катастрофи – в сряда през септември до обяд

Най-много тежки катастрофи – в сряда през септември до обяд

28 души са загинали и 318 са ранени при станалите общо 1 480 пътни произшествия през 2012 год. на територията на Плевенска област. Това показват обобщените данни за миналата година, които оповестиха от Областната дирекция на МВР. Общо настъпилите произшествия и загиналите са по-малко, но е нараснала цифрата на тежките катастрофи.

Най-честа причина за тежки пътни произшествия е движението с несъобразена скорост, от което настъпва сблъскване между моторни превозни средства. Най-голям брой от катастрофите са настъпили на пътен или уличен участък в населените места в областта, предимно в градовете.

През 2012 година данните от статистиката сочат, че най-тежка е била пътно-транспортната обстановка през месец септември, през който на територията на областта са настъпили 32 тежки автопроизшествия с 8 загинали и 32-ма ранени, следван от месец юни. По дни от седмицата най-тежка е обстановката в сряда, на второ място – в понеделник. Най-много пък от тежките катастрофи със загинали и ранени са били в часовете между 9.00 и 12.00 часа.

Към 31 декември 2012 год. в област Плевен се водят на отчет 82 499 леки автомобили и 9 675 товарни. От началото на 2013 год. до момента са установени 113 нарушения.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...