Акценти
Начало / Общество / Най-малкият от трима братя извади богоявленския кръст от Осъм

Най-малкият от трима братя извади богоявленския кръст от Осъм

Цветелин Георгиев извади кръста на Йордановден от река Осъм при моста до село Козар Белене, Община Левски.Цветелин е на 21 години и скача за първи път. Момчето сподели, че много се радва на успеха си, защото е скочил в ледените води в чест на баща си Йордан, който беше именик вчера.

Само седмина се престрашиха да скочат за богоявленския кръст в Осъм при Козар Белене, а късметът се усмихна на Цветелин. Той е най-малкия от трима братя, завършил е техникум по електротехника в Горна Оряховица и в момента работи в частна фирма в град Левски, уточняват от пресцентъра на общината. Щастливецът пожела на себе си и на всички здраве и късмет, а за младите хора в България – работа. Ритуалът по хвърляне и вадене на кръста с Богоявленски водосвет извърши отец Християн, който отслужи и празнична Света литургия в храм “Света Параскева” в Левски.

Заместник-кметовете на Общината Здравко Дафинов и Радослав Йорданов присъстваха на първа линия на събитието, на което всички си пожелаха здраве и благоденствие.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...