Акценти
Начало / Последни новини / Най-малките откриват лекоатлетическата 2020 година

Най-малките откриват лекоатлетическата 2020 година

На 11 януари ще бъде дадено началото на състезателната 2020 година по лека атлетика у нас. Зимният сезон ще открият най-малките – момичета и момчета до 14 години със старта на националния шампионат за тази възраст в зала.

В дебютното състезание в началото на миналата година, атлетите от плевенските СКЛА Феникс 2004 и СКЛА Спартак завоюваха седем медала – златен, два сребърни и четири бронзови.

На 11 януари 2020 г. пак в София ще се проведе и 49-ото издание на най-старото състезание по лека атлетика в Европа – международен турнир „Академик“. През годините доста плевенски атлети са се представяли с успех в традиционната надпревара.

За януари 2020 г. са насрочени още националните шампионати на закрито за юноши и девойки под 18 г. и под 20 г.

Февруари 2020 г. започва с битките при мъжете и жените. В същия месец са балканските и националните шампионати за всички възрасти.

На 7-8 март в Балчик е националният шампионат по хвърляния, където се очаква възпитаниците на Галя Николова в плевенския АК Георги Дъков да триумфират.

През юни са националните и балкански първенства на открито. В средата на юли в Риети /Италия/ ще се проведе европейското първенство за юноши и девойки под 18 г.

Кулминацията на спортната 2020 г. в света ще бъде в Токио /Япония/, където от 24 юли до 9 август ще се проведат XXXII летни олимпийски игри.

В края на август Париж е домакин на континенталния шампионат по лека атлетика. Паралелно с изброените състезания в периода 17 април – 11 септември ще върви и най-силният лекоатлетически турнир в света Диамантената лига, в чието последно издание плевенчанинът Тихомир Иванов завърши на престижното трето място на скок височина.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...