Акценти
Начало / На фокус / Най-известните танцови двойки на страната идват в Плевен за Купа България

Най-известните танцови двойки на страната идват в Плевен за Купа България

На 23 април, събота, Плевен ще е домакин на голямо спортно събитие – Открит турнир и Купа България по спортни танци. За първи път градът ни е домакин на такова състезание. То се организира от Клуб по спортни танци „Дъга”, Българската федерация по спортни танци и Община Плевен.

Турнирът ще протече в няколко части. В 10 часа е началото на турнира „Изгряващи звезди”, в който участват соло момичета и момчета, и некартотекирани двойки. В 13 часа ще бъде даден стартът на Открития турнир. В него участват картотекирани двойки от всички възрасти и класове. Най-атрактивната част – състезанието за Купа България, ще започне в 17 часа. В надпреварата ще се включат най-добрите добрите двойки по състезателни танци в България. Участниците ще са разделени единствено по възраст-  юноши младша, юноши старша, младежи и аматьори. Рангът на състезанието е много висок и носи точки за ранглистата на България, обясни Жени Василева, треньор на Клуб по спортни танци „Дъга” и лицензиран съдия към Българската федерация по спортни танци.

Плевенският клуб „Дъга” ще участва при изгряващите звезди с  5-6-годишни танцьори, ще има двойки и при юношеските групи. Двойката Кристиян Василев-Александра Кръстева ще представят плевенския клуб в Купа България в категория юноши старша възраст. Миналата година тази двойка е спечелила Първо място в Държавно първенство втори ранг.

„Сред участниците  ще има много двойки, които са шампиони на България, което гарантира много високо ниво на турнира. Целта ни е плевенчани да могат да видят красотата на едно такова състезание, но също и трудностите, с които трябва да се справят танцовите двойки в устрема си към купата. Тези състезания изискват много качества от танцьорите, много усилия, за публиката остава единствено естетическата наслада от танца и красивите костюми”, разказа Жени Василева.

За турнира се очаква да пристигнат близо 300 двойки от цялата страна. Съдиите също ще са сред известните в страната, с висок лиценз. Главен съдия ще е Пламен Балабанов.

Турнирът ще се проведе в зала „Спартак”. Входът е свободен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...