Акценти
Начало / Образование / Най-добрите ученици по природни науки се събират на състезание в Плевен

Най-добрите ученици по природни науки се събират на състезание в Плевен

Десетото национално състезание за ключови компетентности по природни науки ще се проведе в Плевен в началото на месец декември. То се организира всяка година от Министерство на образованието и науката, като дава възможност на учениците да защитят собствена позиция по актуални за обществото проблеми, да покажат оригинално мислене и да представят авторски идеи.

Състезанието включва решаване и публично представяне на задачи, проверяващи усвояването на ключовите компетентности в областта на природните науки – физика, химия, биология. Състезанието е възможност учениците да демонстрират способност да използват науката за достигане до решения и умение за критична оценка.

Темата на състезанието за учебната 2017 – 2018 година е „Вдъхновения от природата“. То ще се проведе в два кръга. Участниците – ученици от 5 до 10 клас,  се групират в отбори, определени на случаен принцип. Броят на отборите е 10. Всеки отбор се състои от 6 състезателя. Класирането е отборно.

Юбилейното издание на националното състезание ще се проведе от 1 до 3 декември. Официалното откриване е на 1 декември, от 18 часа, в зала „Катя Попова”.  Самото състезание ще се проведе в Конферентната зала на хотел „Ростов”. Там ще се състои и награждаването  на победителите на 3 декември, от 15 часа.

 Домакин на състезанието е Регионалното управление на образованието – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...