Акценти
Начало / Култура / Най-високите отличия от международен конкурс в Словения за деца от школа „Колорит” – Плевен

Най-високите отличия от международен конкурс в Словения за деца от школа „Колорит” – Плевен

Шестгодишните Йоана Петрова и Мартина Бояджиева, Дивна Обретенова – 7г., и Изабел Иванова – 8г., са носители   на най-високото отличие „Специална награда” на 23-тия международен конкурс за детско художествено произведение, наречено „Любов” в град Целйе , Словения.  Новината съобщи арт педагогът на школата Майя Ананиева.

Конкурсът е бил адресиран към деца от цял свят на възраст от 6 до 12 години. Организатори са Музеят за най-нова история, Институтът за творческо развитие и Художествената  галерия „HERMAN” в  град Целйе. Експертният панел е оценил колекцията на арт школа „Колорит” изключително високо, присъждайки на плевенските таланти най-високите награди и  още 10 почетни отличия.

Творбите на наградените деца ще бъдат показании също и в Музея на детското изкуство в Германия в началото на 2021 година. Йоана печели своя висок приз с пастелната творба  „Аз обичам котето си“, Мартина с „Любов в моето семейство“, Дивна с „Любов в котешкото семейство“, а Изабел с „Влюбената котка“. Почетно отличие е присъдено и на ръководителя на школата  художничката Майя Ананиева.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...