Начало / Последни новини / „Найтингейл“ – Плевен  на финалите на Държавното по бридж

„Найтингейл“ – Плевен  на финалите на Държавното по бридж

Плевенският „Найтингейл“ спечели квалификационният турнир за класиране на финалите на Държавното първенство по бридж за 2020 . Той се проведе от 14 до 16 февруари в град Вършец. В него участваха 13 отбора от Западна  България. Регламентът предвиждаше да се играе  „Датска система“ в 7 кръга  мачове по 16 дона, а след това първите четири отбора играха финален турнир „Всеки срещу всеки“, като първите два се класираха за финалите на Държавното първенство.

 Отборът на „Найтингейл“ започна неубедително  и след петия кръг бе на незавидното 11-то място. В последните два кръга обаче плевенчани  постигнаха две победи и с голяма доза шанс успяха да се класират на  4-то място и да влязат във финалната четворка. В нея те започнаха с минимална загуба от „Бонсист“(София), след което постигнаха две убедителни победи над  отбора на „Лопе де Вега“(София ) и АЕЦ(Козлодуй), с което  спечелиха първото място и се класираха за финалите на Държавното първенство.То  ще се състои от 2 до 5 април с участието на 12 отбора, класирали се от съответните квалификационни турнири в страната.

 Това е пореден успех за плевенския бридж. Отборът на „Найтингейл“ се утвърди като един от най-силните в България и е редовен участник във финали на Държавно първенство  в последните години. Плевенчани играха в  състав Слави Алексиев, Румен Маринчев, Пламен Христов, Иван Симеонов и Румен Върбанов. Всичките са многократни участници в държавни първенства, с изключение на Иван Симеонов, за кого това ще бъде първо участие в такова състезание.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...