Акценти
Начало / Избори / Европейски избори 2019 / Найден Зеленогорски: Уверен съм, че предсрочни парламентарни избори ще има

Найден Зеленогорски: Уверен съм, че предсрочни парламентарни избори ще има

Уверен съм, че предсрочни парламентарни избори ще има, но не е ясно дали ще са заедно с местните или напролет.  Това заяви днес на пресконференция в Плевен Найден Зеленогорски – заместник-председател на Движение „България на гражданите”.

Той изрази надежда, че дотогава партиите в дясно ще са обединени. „Трябва да намерим това, което ни събира, а не това което ни разделя”, подчерта Зеленогорски и определи като „голяма грешка”, че обединението в дясно не се е случило за евроизборите. „Сега трябва да търсим обединение за местните избори и да вървим към предсрочни парламентарни избори”, допълни Зеленогорски. Той вижда пречка за  обединението освен заради проблем на лидерско ниво, а и заради  „невъзможност да бъде разчетен урокът, който са написали избирателите, че печелим когато сме заедно”.

„България има нужда от смислена дясна политика. Иначе ще станем вкупом непотребни. Иначе е възможно да се случи нещо напълно ново”, прогнозира Зеленогорски, имайки предвид създаване на нов десен проект.

„На всеки е ясно, че съюзяването е начинът за постигане на добър изборен резултат. Сега се говори за едно място в ЕП, а можеха да бъдат поне две”, подчерта Христо Таслаков, лидер на ДБГ в Плевен, който също участва в пресконференцията.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...