Акценти
Начало / Политика / Найден Зеленогорски: Реформаторският блок се очертава като един от големите субекти на бъдещата политическа сцена

Найден Зеленогорски: Реформаторският блок се очертава като един от големите субекти на бъдещата политическа сцена

Реформаторският блок се очертава като един от големите субекти на бъдещата политическа сцена и в следващия парламент ще бъде една от големите политически сили в него. Това заяви днес Найден Зеленогорски пред репортер на infopleven в отговор на въпрос няма ли опасност предсрочни избори да възпроизведат сегашния парламент. Очакванията на някои, че ще се повтори статуквото, не са верни, категоричен беше Зеленогорски.

В момента той, като член на ръководството на партия „България на гражданите”, е натоварен да ръководи групата към Реформаторския блок за разговори и преговори с други десни и десноцентристки организации. В качеството му на такъв той вече е имал обаждане от Бойко Борисов. Дали е възможно евентуално бъдещо сътрудничество с ГЕРБ , Найден Зеленогорски беше категоричен, че „с ГЕРБ  в този вид е трудно да си сътрудничим”. По думите му ГЕРБ са другото лице на олигархията и ако не направят промени по отношение на политиката си и на лицата вътре в партията, ако не променят начина на изграждане на някакво доверие с десноцентристки партии  и по-специално с Реформаторския блок, такова сътрудничество е трудно да стане. „Топката не е в нас, топката е в тях и те трябва да си изчистят лицето и да кажат ясно на българския народ  кой ще понесе отговорността за всичко, което се случи през последните четири години”, каза Зеленогорски.

Той не скри, че неговото становище вътре в „България на гражданите” и в Реформаторския блок ще е от решаващо значение за бъдещите сътрудничества. „При всички случаи, когато трябва да докладвам е ли възможно да си сътрудничим с ГЕРБ, личният момент няма как да не съществува”, каза Зеленогорски, визирайки конфронтацията с хората на ГЕРБ на местно ниво. „Желанието на Бойко Борисов да си съструдничим в бъдеще вереоятно ще бъде минирано от хора като г-н Стойков, г-жа Цачева и много други по места”, обясни той.

Според Найден Зеленогорски от ГЕРБ много сериозно се притесняват, че са загубили 20% от доверието, а проучванията за Реформаторския блок показват, че около 10% от избирателите в България, което вероятно е около 16-17% от гласувалите, биха дали гласа си именно за Реформаторския блок. „Ние ще направим всичко възможно да бъдем  първа политическа сила и да не се налага да подкрепяме ГЕРБ и да търсим партньори”, категоричен беше Зеленогорски.

На въпрос откъде идва оптимизмът му при очевидно сринатото доверие към политическите субекти, Зеленогорски отговори, че протестите в София са повод за оптимизма му, както и подкрепата, която имат в големите областни центрове, където са съсредоточени десните избиратели. „Всички големи промени в България са тръгвали от София. При всички случаи и този път ще бъде така. Ако някой си мисли, че хората просто ще отидат на море, жестоко се лъже”, каза още той.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. нагъл, нагъл човек си ти. заради такива ренегати като тебе, колкото и да ми се ще, не мога да повярвам на този Реформаторски блок. Ти през иглени уши и през всички партии ще минеш, само и само да останеш на повърхността. От два дни целия град говори за далаверите ти, как си си настанил роднините почти без пари да въртят заведение на центъра на града, ремонтирано с пари на Общината, докато си ти бил кмет. А те пък излязоха и нагли, като теб, и разправят, че имали \\\“лични инвестиции\\\“. Боже, боже. сякаш не са ги избили сто хиляди пъти тия инвестиции. каквито и да е имало.