Начало / Избори / Избори 2017 / Найден Зеленогорски пред спортисти в Плевен: Веднага след изборите ще търсим възможност за финансиране на модерен стадион

Найден Зеленогорски пред спортисти в Плевен: Веднага след изборите ще търсим възможност за финансиране на модерен стадион

Водачът на листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” за Плевен – Найден Зеленогорски, днес се срещна с плевенски спортисти на стадион „Плевен”. Най-напред той разговаря с футболистите от Общински клуб „Спартак”, като пред тях той заяви, че първото нещо, което ще направят след изборите, е да се търси възможност за финансиране на изграждането на модерен стадион в града. Това е голяма инвестиция, но се надявам, че ще имаме подкрепата и на правителството, каза Зеленогорски.

Той посочи още, че заедно със стадиона ще се инвестира и в спортната зала, която е изградена на нулев цикъл и която ще има 3500 места.

Футболистите благодариха за грижите, които се полагат за отбора и пожелаха успех на Найден Зеленогорски в предстоящите избори.

Третият проект, за който Найден Зеленогорски пое ангажимент е изграждането на помощното игрище над стадион „Плевен”. Проектът за това съоръжение е на стойност 1.5 млн.лв. и е готов отдавна, внесен е в Министерството на спорта, но на този етап няма успех с финансирането му. Зеленогорски обяви, че ще продължат да търсят варианти, включително и теглене на общински кредит.

Ще  се опитваме да осигуряваме финансиране, ще лобираме пред правителството и парламента, защото ще са нужни около 25 млн. лева за тези три проекта, но Плевен има нужда от тях, за да си върне спортната слава, обяви Зеленогорски.

Той изрази благодарността си към спортистите и треньорите, за усилията, които полагат и резултатите, които постигат,  въпреки че в България в момента е трудно да се прави голям спорт. Надявам се икономиката на страната да дръпне, защото това означава да има приходи в бюджета, а имали приходи в бюджета, ще има средства за образование, здравеопазване, култура, спорт. За нас инвестицията в спорта е много важна, защото това е инвестиция в човека, подчерта Найден Зеленогорски.

На срещата с представителите на спортната общност присъства и Пепо Петков, кандидат за депутат от плевенската листа на Коалиция „Реформаторски блок- Глас народен”. Много ни се иска да постъпи финансиране на национално ниво за тези три проекта, за да можем да ги завършим, защото всички имаме нужда от тях – и спортисти, и фенове, подчерта Пепо Петков. Като настоящ общински съветник той акцентира върху това, че преди година бюджетът за спорт в общината е увеличен със 120 000 лв., а тази година с още 60 000 лв.

Основните проблеми, които участниците в срещата поставиха пред двамата кандидат-депутати бяха свързани със  спортната база и необходимостта от спешното й ремонтиране.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...