Акценти
Начало / Политика / Найден Зеленогорски начело на предизборния щаб на „Движение България на гражданите“

Найден Зеленогорски начело на предизборния щаб на „Движение България на гражданите“

IMG_7792Найден Зеленогорски

„Движение България на гражданите“ избра Национален предизборен щаб за местните избори, в който влизат тримата заместници Найден Зеленогорски, Димитър Танев и Настимир Ананиев, както и Димитър Делчев – народен представител и секретар на парламентарната група на РБ, Живко Табаков – общински председател на ДБГ – Бургас, Прошко Прошков и Красимир Гълъбов – членове на Националния съвет и юриста Николай Вълков. Това стана ясно на пресконференция в Бургас по повод приключването на разширения Национален съвет на партията. Единна национална регистрация на Реформаторския блок за изборите и явяване единно на Блока в цялата страна са двете стъпки, на които „Движение България на гражданите“ държи. ДБГ е първата партия от РБ, която обявява желанието си за единна регистрация за местния вот. Имаме поставен срок от структурите ни до 1 месец да има подписано споразумение за единно явяване. Това каза Меглена Кунева, лидер на ДБГ и вицепремиер, на пресконференция днес.

Според решението на разширения Национален съвет се възлага на Изпълнителния съвет в едномесечен срок да инициира преговори с партиите от РБ за подписване на предизборно коалиционно споразумение за общо явяване на местните избори. Поставихме си срокове – до 30 април – изграждане на областни щабове и общински предизборни щабове от по 5 души, до 15 май да се излъчват номинации за кметове на населени места, до 20 май – за общински съветници, съобщи Кунева.

Найден Зеленогорски, заместник-председател, каза, че щабът на ДБГ ще е полезен за организацията на изборите на РБ с хора, капацитет и експертиза, като потвърди, че РБ ще има голям предизборен щаб в столицата и локални по места. Според него РБ на места ще има партньори, за да се спечели повече подкрепа, включително срещу ДПС и БСП. От евроизборите, през парламентарните натрупахме подкрепа, сега ще стъпим сериозно и в местната власт с още по-голям резултат, за да се ускорят реформите, които сме обещали, каза още Зеленогорски. Като партньори той каза, че припознава патриотичната и дясно-центристката ниши. Меглена Кунева добави, че дали ще се подкрепи кандидат или ще се издигне алтернативна кандидатура решават местните организации, а единната регистрация ще спомогне за консолидацията на РБ. Зеленогорски подчерта и капацитета на РБ и ДБГ в смесените региони.

В разширения НС на ДБГ в Бургас участваха над 200 души от структурите на партията в цялата страна.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...