Акценти
Начало / Избори / Местни избори 2019 / Найден Зеленогорски: Най-вероятно Георг Спартански печели на първи тур, опонентите ни не се научиха, че с черен пиар избори не се печелят

Найден Зеленогорски: Най-вероятно Георг Спартански печели на първи тур, опонентите ни не се научиха, че с черен пиар избори не се печелят

20 години някои хора не се научиха, че с черен пиар избори не се печелят. Това коментира Найден Зеленогорски на пресконференция на Местна коалиция „Демократична България – Обединение” (СДС, БЗНС) по повод черния пиар, който се излива срещу тях. Той заяви, че подкрепяният от Местната коалиция независим кандидат за кмет Георг Спартански  има голяма вероятност да спечели изборите още на първия тур. „Всички са наясно с проучванията – те дават едно и също, и то е, че най-вероятно Спартански ще спечели още на първия тур. Естествено това демотивира нашите опененти. Но те няма да си решат проблема, като  обясняват как животът в Плевен ще започне на другия ден, след катоте спечелят изборите. Сякаш досега не е имало индустрия, не е имало образование, не е имало медицина. Те ще дойдат и ще изградят едно мощно междуинституционално сътрудничество, ще построят всички видове стадиони и зали, ще решат  демографските проблеми, като може би ще внасяме хора”, коментира с ирония Найден Зеленогорски.

Той подчерта, че кампанията на Местна коалиция „Демократична България – Обединение” и тази на Георг Спартански ще остане позитивна и продължават уверено напред. Зеленогорски призова хората да гласуват, за да приключи всичко още на първи тур.

След което своите идеи за развитието на Плевен представиха кандидатите за общински съветници на Местната коалиция, участващи в пресконференцията.

Първа сподели идеите си Албена Симеонова, която обърна внимание, че истинските еколози са именно в МК „Демократична България – Обединение”. Като общински съветник тя ще предложи в Плевен да се формира фермерски пазар за предлагане основно на стоки от местни производители. Другата й голяма цел е връщането на парк „Кайлъка” на Общината. „Ако държавата не пожелае да направи това доброволно, ще организираме местен референдум”, заяви тя.

Каузата на Свилен Трифонов ще е осигуряване на автобусна линия до Малкия язовир в „Кайлъка”, както и на пряка автобусна линия от жк „Дружба” до Втора клинична база със спирка пред УМБАЛ „Д-р Георги Странски”.

Според Генадий Гешев е нужно да се спази Закона за предучилищното и училищното образование и училищата да минат на едносменен режим. Зная какъв кошмар е учениците да приключват втора смяна след 19 часа, особено през зимата, подчерта той.

Силвия Марковска, която е с дългогодишна треньорска практика, застава зад необходимостта децата да се занимават активно със спорт. Затова е нужно Плевен да има модерна зала за спорт, посочи тя и апелира държавата да обърне внимание на Плевен.

Ветеринарният лекар д-р Ангел Мавровски се ангажира да работи за разрешаване на проблема с бездомните кучета. Общината има изработен проект и се надявам скоро този проблем да бъде решен, заяви той. За друг наболял проблем – движението на каруци в града, Мавровски бе категоричен, че може да бъде решен единствено чрез синхрон в действията на Общински съвет, Община, Областна администрация.

Като специалист в областта на здравословното хранене д-р Цветан Димитров ще предложи във всяко училище да бъде осигурено време за обедно хранене, както и да бъдат разработени профилактични програми за учениците.

Бойко Янчев заяви, че ще продължи да работи за развитието на спорта и спортните бази в града, като посочи, че за изминалия мандат средствата за спорт в общината са били увеличени  три пъти.

Лора Герасимова, която е една от младото попълнение в листата на коалицията, ще насочи вниманието си към намиране на работещи идеи за решаване на проблема с безработицата сред младите хора.

А най-младият в листата – 19-годишният Невен Вутев, заяви, че си поставя за цел да се пребори с апатията и безразличието сред младите хора и да им върне надеждата.

В заключение участниците в пресконференцията припомниха, че с номер 68 се гласува за листата с кандидати за общински съветници на МК „Демократична България – Обединение” (СДС, БЗНС), а за подкрепеният от тях кандидат за кмет Георг Спартански с номер 70.

ПР материал

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...