Акценти
Начало / Политика / Найден Зеленогорски: Меглена Кунева може да сформира стабилен екип и да направи много за българското образование

Найден Зеленогорски: Меглена Кунева може да сформира стабилен екип и да направи много за българското образование

Меглена Кунева е много решителен и твърд политик, за да сформира стабилен екип и да реализира реформите в образованието. Това коментира днес в Плевен Найден Зеленогорски, съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок и зам.-председател на ДБГ по повод номинацията на Меглена Кунева за министър на образованието. Той подчерта, че „министрите са политици, а не експерти и трябва да имат политическа воля и да следват целите на обществото”, косвено отговаряйки по този начин на нападките, че Меглена Кунева не е експерт в областта на образованието. Зеленогорски направи аналогия с кметовете, които не могат да бъдат експерти във всяка една област и разчитат на екипа, който са сформирали, като изтъкна факта, че зад „г-жа Кунева стои стабилен екип от експерти”.
Найден Зеленогорски коментира, че няма нищо по-логично от това ДПС и БСП да не подкрепят кандидатурата на Меглена Кунева, защото това е своеобразно доверие към правителството. Но не скри, че е изненадан от острата атака на социалистическата партия срещу Меглена Кунева. Той изрази надежда, че още тази седмица парламентът ще обсъди темата за новия министър на образование, защото има нужда от спешни решения в тази сфера, за да отговори българското образование на изискванията на обществото.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...