Акценти
Начало / Политика / Найден Зеленогорски: Искаме да преучредим държавата

Найден Зеленогорски: Искаме да преучредим държавата

Найден Зеленогорски

„Ние не сме се събрали да бъдем част от Народното събрание, а да управляваме България и никаква друга цел не ни удовлетворява”. Това каза Найден Зеленогорски, член на Изпълнителния съвет на Движение „България на гражданите“, на пресконференция на Реформаторския блок, която се състоя от 11 часа в централата на партия ДСБ в София. В нея участваха председателят на СДС Божидар Лукарски и Петър Москов, зам.-председател на ДСБ.

Зеленогорски подчерта, че целта на реформаторите е да преучредят държавата, като бъдат извършени реформи във всички сфери. Той посочи, че Реформаторският блок е единствената алтернатива за добро и почтено управление на страната, тъй като в този вид тя не може да функционира повече. „Ние имаме нужната експертиза и нужния кураж, за да извършим реформите. България в момента вегетира, тя не се развива”, добави той.

Зеленогорски посочи, че социологическите проучвания сочат 450-500 хиляди души подкрепа за Реформаторския блок в момент, в който все още политическият проект няма лого, нито изградени структури във всички населени места.

Реформаторите посочиха, че процесът на изграждане на регионални Граждански съвети, както и структури в населните места, продължава. В края на януари ще започне подготовката им за евроизборите, които по техните виждания е добре да бъдат съчетани с парламентарни избори. Необходимо е да бъде излъчен експертен кабинет, който да реализира интензивни реформи в рамките на година и половина. Реформаторите търсят широк обществен консенсус по основните точки за промени в държавата, предвиждащи нова Конституция и действащ кабинет. Те ще дискутират вижданията си с всички партии в дясно център, които желаят промяната, с неправителствени организации и единомишленици сред синдикалните организации.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...